dvärgar

Dvärgarna är ett gammalt folk. Dom har kraftig kroppsbyggnad och grova drag. Detta förstärks någat av deras korthet, vilket får huvudet och händer att se stora och grova ut. Dessutom ser dom bredare ut än vad dom egentligen är. Dock betyder inte det att dvärgar inte är kraftiga, för det är dom. Starka och uthålliga. Dom har starkare kroppsbehåring än människor och har ofta stora skägg. till och med kvinnorna får skägg, fast oftast inte lika mycket.
De flesta dvärgar bor i landet Emont, ofta på husbåtar dom byggt själva, och är kända för sitt goda hantverk. De är ypperliga snickare och arkitekter. Faktum är att deras teknologi ligger långt före Imentias, kanske till och med Timbrias. Deras essä är dock deras artefakter. Emont har nämligen en långt gången historia med alkemi och i träsken lurar många magiska varelser man kan utnyttja. Detta innebär att det finns gott om många magiska föremål där och de allra kraftigaste och mest legendariska föremålen kommer antagligen från Emont.

Av större delen av Imentia anses dvärgar vara onda varelser. Själviska, inåtriktade och ohederliga. Detta kommer sig antagligen av dels händelserna under Drakkriget som för evigt gett Emont och dess dvärgar dåligt rykte. Dessutom har större delen av Emonts folk det väldigt knapert och de som tar sig ut ur landet är ofta desperata. Dessutom så har Emont en annan kultur. Exempelvis deras syn på livet skiljer sig från resten av Imentias och en syn på kunskap som ofta får dom att uppfattas som snåla.

dvärgar

Kampanj i Jönköping Petter