Kampanj i Jönköping

Testomgången

I mina ögon gick det hela något bättre än väntat. Jag var rädd att ingen skulle ta initiativ och ingen skulle förstå grundkonceptet. Som tur var så lärde ni er fort och även om det haltade lite så blev ni bättre och bättre. Ni snappade snabbt upp själva rollspelandet och det är rätt imponerande att det som det klagades mest på var karaktärernas motivnationer, något som ofta ligger rätt djupt in i karaktärsspelandet, och bristen på hårt material (regler, siffror och tärningar och sånt) vilket brukar vara det som skrämmer bort nybörjarna. Jag hade nog kunnat köra en inledning, där ni fick uppdraget och där ni lär känna varandra, men ofta tar det väldigt lång tid att sätta ihop gruppen motiverat och då det var planerat så att man skulle kunna spela omgången separat (och då inte känna sig tvingad att dyka upp igen om det var tråkigt).

-
Gruppen började helt omotiverat i samlad trupp på tavernan Guldägget i staden Hemitia. Där hade dom träffat en man som kallade sig Zebel som utlovade rätt mycket pengar i utbyte mot era tjänster… dessutom verkar han ha nån annan överenskommelse med Askur, något som kom fram tidigt och ledde till att Askur genast blev utstött i gruppen.
Gruppen ger sig i sann demokratisk anda ut på jakt efter Hammul, precis i enlighet med sitt uppdrag. Dom börjar med att leta på Hammuls arbetsplats, en mindre lagerlokal en bit utanför staden. Där talar dom med en av Hammuls arbetskamrater som berättar att Hammul ofta går till ett bryggeri som dessutom säljer alkohol på plats efter arbetet. Gruppen ger sig genast och utan eftertankar av dit och luskar effektivt fram att Hammul var vän med en stor man kallad Ask. Ask berättar var Hammul bor, men kommer på sig själv sekunden efteråt och försöker få reda på varför ni vill ha tag på honom, men ni rusar genast iväg.
Väl vid Hammuls bostad är dörren låst, och efter lite snabbt rekande dyrkar ni upp dörren och finner Hammul död. Ni rusar därifrån så fort ni kan men, hittar ändock en nyckel. Nyckeln ser ut som de dåliga nycklar som används på värdhus och är markerad med numret tre. De flyr tillbaka till Guldägget och diskuterar vad som ska göras härnäst. De diskuterar det hela med Zebel som verkar chockad över att Hammul är död och mumlar nåt om “Redan?”.
Efter att diskuterat vad som ska göras så kommer dom på att dom borde sökt igenom Hammuls bostad efter ledtrådar och går tillbaka dit, och efter noggrant sökande hittar dom ett brev. I brevet får man veta att Hammul visste att han var i fara och var han gömt stenen. Nämligen på sin arbetsplats. I samlad trupp ger sig äventyrarna av mot lagerlokalen i skydd av mörkret, men på vägen ut ur staden upptäcker dom att Ask beskriver karaktärerna för vakterna. Antagligen tror han att gruppen mördade Hammul.
Vid lagret diskuteras framfarten kort och Askur skickas fram ensam, mördar vakten utanför, men låter mannen i lokalen leva då han verkar harmlös. Han hämtar stenen och möter dom andra utanför. Mannen diskuteras. Borde dom verkligen lämna ett vittne? Mannen avbryter diskussionen genom att komma ut ur lagret och blir tämligen förvånad när han trampar i en stor pöl med blod och tycker att det är väldigt folktätt för att vara utanför staden så här sent. Estrea och Altair tar initiativ. Altair hoppar på mannen och Estrea stoppar Altair för att sedan få reda på att mannens far dött och han bara hämtade några grejer han ärvt. Altair tycker mannen vet för mycket, och verkar dessutom lite avundsjuk på att bara Askur fått mörda någon, och dödar mannen och diskussion är därmed slut.
När dom kommer tillbaka till Guldägget är inte Zebel där. Misstänksamheten i gruppen ökar och de bestämmer sig att dom dels ska sova i ett gemensamt rum och dessutom ska hålla vakt natten ut parvis, så att ingen ensam kan förråda gruppen. Askur tar hand om stenen och han och Altair får sista passet och de går därmed och lägger sig. Nu börjar det dra ihop sig när resten av gruppen ger sig ut på nattliga äventyr. Två stannar och två ger sig av mot bryggeriet. Hammuls Nyckel kanske leder till ett av rummen där. Genom att simma i floden tar dom sig ut ur staden obemärkt och Freja fipplar upp låset. I rum tre hittar dom en stor väska, fylld med packning. En mäng kokutrustning faller ut och skramlar högljutt. Folket i huset vaknar, men hjältarna sliter med sig väskan och flyr så fort benen bär dom!
Väl tillbaka söker dom igenom väskan. Mest kläder och mat. Antagligen tänkte Hammul lämna trakten. Dom gömmer väskan och det blir slutligen det sista vaktpasset. Det tar inte lång tid för Askur och Altair att rensa hela tavernan på alkohol och framåt soluppgången så vaknar Estrea av högljudda bedruckna röster. Hon övertygar Askur om att han inte är kapabel att ta hand om stenen och tar den, innan hon väcker dom andra. När de andra sedan frågar vart Askur har stenen så pekar han på Estra, som nekar att hon har den. Misstankarna vänds mot Askur, som trots allt varit misstänkt hela tiden och som dessutom är allvarligt bedrucken. Freja tar flaskan från Askur och klipper till både honom och Altair så att dom däckar. Gruppen söker igenom de båda männens packning, men hittar ingen sten. En tid senare väcker dom de båda herrarna och frågar ut Askur om gårdagens bravader. Askur har bara vaga minnen, och tror sig ha gett stenen till Estrea, men han verkar inte särskilt säker. De tror honom inte och frågar därför ut honom om hans historia. Askur berättar då en rörande historia om hur hans familj, hans älskade och hans vänner blev förrådda av hans syster och hur han vill hämnas. Han berättar även att Zebel lovar honom information om systern i utbyte mot stenen. Gruppen inser att han inte skulle vinna nåt på att ge bort stenen och börjar undra vart den då kan vara. De söker igenom allas packning, men stenen är liten och lätt att gömma.
Estrea och Askur går sedan ner till stallet för att mata hästen, och Estrea erkänner att hon har stenen och föreslår att dom letar reda på Zebel och tar belöning själva. Det tar inte lång tid då det visar sig att Zebel kom tillbaka till tavernan sent på natten och gick genast och lade sig. De båda går till Zebels rum, han sover och har ett stort sår på ena axeln. Han blir mycket upphetsad när dom berättar att dom har stenen och kräver genast att få dom. Han verkar inte ha några problem med att de båda uppenbart förråder sina kamrater, snarare tvärt om. Zebel får stenen, Estrea en förmögenhet och Askur ett brev om sin syster. Zebel ger sig genast av och där slutar bravaderna.

Comments

Petter

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.